Archief
Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer

Organisaties werken aan bezwaarschrift tegen bomenkap in Kraaiennest

Drie organisaties werken aan een gezamenlijk bezwaarschrift tegen de vergunning voor het kappen van 250 populieren in recreatiegebied Het Kraaiennest in Midden-Delfland. Die organisaties zijn de Bomenstichting, de afdeling Delfland van natuurvereniging KNNV en de Midden-Delfland Vereniging.

Staatsbosbeheer wil in de week van 28 mei beginnen met het kappen van de bomen bij het Klinckaertspad, uit veiligheidsmotieven. Er is op 12 april een vergunning voor verleend door de gemeente Midden-Delfland. In verband met het broedseizoen moet er nog wel eerst een quick scan worden gemaakt door een ecologisch deskundige. Deze quick scan dient ter beoordeling te worden voorgelegd aan de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Volgens Staatsbosbeheer zijn de betrokken populieren aan het einde van hun levensduur en vallen er af en toe takken af. De drie organisaties zijn niet overtuigd van de noodzaak om nu op rigoureuze wijze in te grijpen. Zij en andere belanghebbenden kunnen tot komende donderdag een bezwaarschrift indienen bij de gemeente.