Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

OttevangerOV gaat veerverbinding Maassluis moderniseren

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 26 december 2017 10:22

Foto: Tekening van nieuwe kleurstelling veer Maassluis-Rozenburg


Per 1 januari volgend jaar gaat het veer Maassluis - Rozenburg onder een nieuwe naam varen: OttevangerOV. De veerboten die nu in handen zijn van Connexxion, krijgen ook een nieuw uiterlijk, of eigenlijk beter gezegd, de oude kleur terug. En er komen nieuwe faciliteiten op en rond de boten.

Voor reizigers blijft voorlopig nog veel hetzelfde. De vaartijden en de tarieven blijven gelijk en ook de bootkaart van Connexxion kan na 1 januari gewoon gebruikt worden. De grootste en meest opvallende verandering die er aan zit te komen is de verfbeurt rond de zomer. Dan gaat de kleur van gifgroen naar 'provinciaal' geel. Eerst is de Blankenburg aan de beurt. In de zomer van 2019 volgt de Staeldiep. Daarmee komen de schepen er weer een beetje uit te zien als vroeger.


De faciliteiten op en rond de veerboten worden ook flink aangepakt. Zo gaat OttevangerOV ikn de komende maanden werken aan draadloos internet op de pont en veerstoep, coffee to go, een verbetering van wachtgelegenheid en fietsenstalling op de wal. Ook moeten er oplaadpunten voor e-bike en telefoon komen en een wisselfiets voor fietsers met pech.

Verder wordt onderzocht of er een buurtbus kan gaan rijden tussen Maassluis en Rozenburg, wordt er aansluiting gezocht op de metro in Maassluis en worden de boten een stuk duurzamer gemaakt. Mensen met een OV-chipkaart moeten in de nabije toekomst ook gebruik kunnen maken van het veer.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS