Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Oud-leraar en -raadslid Herman van Hoeven overleden

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 23 maart 2020 11:39

Foto: Het team van de Marnix Mavo in 1976 met uiterst rechts staand Herman van Hoeven


Herman van Hoeven is donderdag op 89-jarige leeftijd overleden. Van Hoeven is bij veel wat oudere Maassluizers bekend als leraar Frans en gymnastiek. Ook was hij raadslid en tijdelijk wethouder in de stad.

Van Hoeven was tussen 1955 en 1988 werkzaam in het onderwijs in Maassluis. Hij begon op de Minister de Visserschool, waar hij naast het geven van Frans en gym veel tijd stopte in het regelen van schoolreisjes. Later ging hij werken op de Marnix Mulo. In 1972 werd Van Hoeven hoofd van de Koningin Wilhelminaschool, maar drie jaar later verliet hij het lager onderwijs weer om weer leraar te worden aan de Marnix Mavo. Hier is de Maassluizer tot het eind van zijn carrière gebleven.

Ook in de lokale politiek was Van Hoeven jarenlang actief. Dat was aanvankelijk voor de CHU, maar later stapte hij over naar de RPF. Van Hoeven verving in 1970 wethouder Van der Snoek, toen deze tijdelijk moest stoppen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS