Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Oude boerderij Maassluis wordt gesloopt

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: zaterdag 20 juli 2019 11:38


De 400-jarige boerderij met het aangelegen zomerhuis aan de Weverskade 118 in Maassluis wordt gesloopt. De sloopwerkzaamheden zijn zaterdag begonnen. Het boerenerf moet wijken voor de ontsluitingsweg van de nieuwe woonwijk Wilgenrijk.

Toen de boerderij nog bij Maasland hoorde is er een aanvraag tot gemeentelijk monument gedaan. In 2004 kwam de boerderij echter binnen de grenzen van gemeente Maassluis te liggen, en die gemeente zette de procedure niet voort.

In 2013 werd door 781 mensen uit de omgeving een petitie getekend om de gebouwen te behouden. Dat mocht echter niet baten. Wel is er uitvoerig onderzoek uitgevoerd op het boerenerf. Daarbij is een 3D-scan gemaakt van het gebied, waardoor het erf en de gebouwen in de toekomst gereconstrueerd zouden kunnen worden. Ook zal Stichting Midden-Delfland is Mensenwerk samen met Historische Vereniging Maassluis een monografie uitbrengen over de boerderij.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS