Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Oude Kerk Klassiek

zondag 24 februari 2019
Oude Kerk Klassiek

Zondag 24 februari is het weer tijd voor Oude Kerk Klassiek in de Oude Kerk in Naaldwijk. Zes musici van het Rotterdams PHilharmonisch Orkest spelen Turner, Sinigaglia en muziek van Mozart. De musici die deze middag optreden zijn: Carla Schrijner, Eefje Habraken, Francis Saunders, Martin van de Merwe, Léon van den Berg en Maija Reinikainen.

Carla Schrijner studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jean Decroos. Zij volgde cursussen bij Paul Tortelier en Boris Pergamenschikov. Momenteel is zij celliste in het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
 
Als voormalig 2e violiste van het Rubens kwartet studeerde Eefje Habraken aan de Nederlandse StrijkKwartet Academie (NSKA) bij Stefan Metz. Momenteel is Eefje 2e violiste in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Rotterdam Philharmonic Strings en Domestica Rotterdam.
 
Francis Saunders werd geboren in Engeland en begon met pianoles op een vroege leeftijd. Na de middelbare school ging hij altviool en piano studeren aan het Royal College of Music, Londen en behaalde zijn Graduate en Docent diploma. In 1993 kreeg hij een plaats in het Nederlands Radio Symfonie Orkest en in 1998 in het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
 
Martin van de Merwe studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Pieter Gouderjaan, en 3 jaar aan de Folkwang Hochschule für Musik te Essen bij Hermann Baumann, waar hij in 1980 het Solistendiploma behaalde. Sinds 1974 maakt hij deel uit van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, aanvankelijk als derde hoornist, en sinds 1983 als solo-hoornist.
 
In 2015 rondde Léon van den Berg zijn bacheloropleiding aan het Conservatorium Amsterdam cum laude af waarna hij zijn studie voortzette in Parijs bij Antoine Tamestit, Téodor Coman en Pierre-Henri Xuéreb. Sinds 2018 is León in vaste dienst bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
 
Maija Reinikainen begon met vioollessen op 7 jarige leeftijd bij West-Helsinki muziekschool bij Päivi Valjakka-Salminen. In 2002 behaalde ze haar diploma 1e fase. Sinds september 2006 is ze in vaste dienst als 2e violiste bij het Rotterdams Philharmonisch. 
 
 
Locatie: Oude Kerk, Wilhelminaplein, Naaldwijk
Tijd: 15.00 uur
Prijs: € 12,50
 

 

zo 01 sep 2019
Op zondagmiddag 1 september geeft het Westlands vocaal ensemble Good Company in het Naaldwijkse theater De Speld een...
di 03 sep 2019
Dinsdagavond 3 september vindt er in de Hervormde Kerk in Monster, een dubbelconcert plaats op het Van Dam orgel door...
za 07 sep 2019
Zaterdag 7 september geeft Concerto Foscari het slotconcert van de zomeravondserie 2019 in de kerk van ‘t Woudt....
vr 13 sep 2019
Van Smartlap tot Opera komt vrijdag 13 september voor de tweede keer naar Hoek van Holland.
za 14 sep 2019
De show Latin Soul & Salsa van Lucas van Merwijk is te zien op zaterdag 14 september in WestlandTheater De Naald.
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS