Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Oude politiebureau Naaldwijk tegen de vlakte

Er is bijna niets meer over van het voormalige politiebureau in Naaldwijk. In 2007 verhuisden de agenten naar het huidige onderkomen aan de Vierschaar. Sindsdien verpauperde het gebouw zienderogen. Nu gaat de sloopkogel erin.

Op de plek van het oude politiebureau komt een nieuwe, tijdelijke brandweerkazerne te staan. Even leefde de vrees dat het kunstwerk aan de voorgevel in de vuilcontainer zou belanden, maar daar is een stokje voor gestoken. Begin dit jaar is het van de muur gehaald en opgenomen in de collectie van het Westlands Museum.

Lange tijd ging het verhaal dat bij de sloop van het gebouw een veilingklok tevoorschijn zou komen. Het gebouw is in 1965 uit de grond gestampt en was toen de groente- en fruitveiling van Naaldwijk. Maar door het ontstaan van de fusieveilingen Westland Noord, Westland Zuid en Delft-Westerlee werd de Naaldwijkse veiling overbodig.

De toenmalige gemeente Naaldwijk liet de veilingloodsen ombouwen tot brandweer- en politiekazerne. De veilingklok is toen niet weggehaald. "Er zijn foto's van de verbouwing waarop een muur gebouwd wordt vóór de veilingklok", zei Ton Immerzeel van het Westlands Museum eerder dit jaar. "Maar de klok zat er nog. Als het gebouw afgebroken wordt, komt de klok misschien tevoorschijn".

Maar helaas. Bij de sloop van het gebouw is de klok niet meer ontdekt. Volgens de sloper was het al weggehaald. Wanneer dat gebeurde en waar de klok nu is, is onbekend.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Cultuur