Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Overheid trekt portemonnee om ruimte te maken voor tuinbouw

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 2 februari 2018 15:35

Foto: via gemeente Westland


Woningeigenaren in Westlands glastuinbouwgebied kunnen sinds deze vrijdag een subsidieaanvraag doen voor de sloop van hun woning. Op die manier kan er ruimte worden gemaakt voor de glastuinbouw, zoals eerder afgesproken in een samenwerkingsverband tussen de provincie en de gemeente onder de naam Coalitie HOT.

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland trekken samen 7,05 miljoen euro uit voor de herstructurering en modernisering van de Westlandse glastuinbouw. De provincie Zuid-Holland neemt 3,8 miljoen voor haar rekening en de gemeente Westland 3,25 miljoen. Wie de financiële bijdrage aanvraagt, moet samenwerken (door verkoop van grond) met een glastuinbouwbedrijf dat wil uitbreiden op de plek van de woning.

In totaal zijn er zo'n 700 woningen in Westland die de modernisering van de glastuinbouw in de weg staan. Nog eens ca. 550 woningen staan mogelijk in de weg, zo blijkt uit het ‘Werkboek Westland: moderniseren en kansen grijpen’. In de komende vier jaar moet met de regeling een bijdrage worden geleverd aan 200 hectare modern productieareaal, wat overeenkomt met de sloop van zo'n 90 woningen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS