Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Overlast van bouwverkeer aan de Julianalaan in Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 15 mei 2019 14:48

Foto: Julianalaan


Bewoners van de Prinses Julianalaan in Maassluis zijn volgens de ChristenUnie niet blij met het extra vrachtverkeer dat langs hun woningen rijdt, nu er asbest is gevonden op het terrein van de Blankenburgverbinding. Om het materiaal af te voeren, rijden er nu tot wel 20 vrachtwagens per uur langs de laan. Bovendien wordt dat bouwverkeer regelmatig ingehaald op de weg. Voor de ChristenUnie duurt het te lang voordat er maatregelen worden genomen voor de verkeersveiligheid.

Volgens wethouder Fred Voskamp wordt er juist hard gewerkt aan een tijdelijke oplossing. Zo wordt er binnenkort extra belijning aangebracht, wordt er een extra verkeersbord geplaatst met de maximumsnelheid en komen er vaste snelheidsmeters langs de weg. Bovendien betaalt Bouwconsortium Baak mee. Maar juist dat wringt volgens ChristenUnie-voorman John Dolstra, die vindt dat de gemeente zelf zou moeten betalen, om de lijnen zuiver te houden.


In de komende tijd wordt er verder gewerkt aan definitieve maatregelen om de verkeersveiligheid op de Julianalaan te verbeteren. Dat heeft niet alleen te maken met het bouwverkeer, maar ook met de toekomstige ontsluiting van nieuwbouwwijk De Kade, die onder meer via de genoemde laan loopt. Voor die definitieve maatregelen is een extern bureau ingeschakeld. Omwonenden zijn uitgenodigd om hierover mee praten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS