Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Overlast Perspektief-cliënten blijft punt van zorg in Poeldijk

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 12 september 2019 22:58

Foto: Centrum van Poeldijk


Het lukt nog niet om inwoners en bezoekers van het centrum van Poeldijk te vrijwaren van overlast door bewoners van woonhotel Wittebrug. Burgemeester Bouke Arends en wethouder Piet Vreugdenhil hebben kortgeleden een indringend gesprek gevoerd met de stichting Perspektief, maar daarmee is de overlast nog niet voorbij.

Perspektief is een regionale organisatie die zich richt op mensen die dakloos zijn en mensen die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen vanwege hun psychiatrische of sociaal-maatschappelijke problemen. De recente actie van Arends en Vreugdenhil was een reactie op een indringende klachtbrief van winkeliersvereniging OKE medio juli. 


Een week na ontvangst van die brief zijn Arends en Vreugdenhil op bezoek geweest bij een vertegenwoordiging van de winkeliers. "Wij hebben toen ook bewegende beelden gezien en daarvan ben in redelijk geschrokken", zei Arends donderdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad. Hij sprak van liederlijk en aanstootgevend gedrag van beschonken mensen op de openbare weg.

Beheerscommissie
Vervolgens zijn Arends en Vreugdenhil direct na de zomervakantie gaan praten met Perspektief, onder het motto ‘Het zijn jullie cliënten’. Er is daar een zogeheten beheerscommissie die twee keer per jaar bijeenkomt. "Dat zal maandelijks moeten worden en, zonodig, misschien wel vaker", betoogde Arends. Ook wil hij dat de gemeente, wijkagenten en afgevaardigden van de winkeliers deel gaan uitmaken van die beheerscommissie. Perspektief zou om te beginnen intern de regels aanscherpen.

Dat het nog niet helemaal wil lukken, meldde Arij de Bloeme, raadslid van de fractie ChristenUnie-SGP. "Er zijn kleine verbeteringen waargenomen", zei De Bloeme, "maar iedere dag lopen er nog dronken mensen door het dorp. Bewoners en winkeliers zijn er echt klaar mee. Poeldijk wordt een steeds meer een getto. Afgelopen donderdag zijn door een bewoner van Perspektief banden van diverse auto’s lek gestoken."

Er wordt nu door Arends bekeken of in een te bepalen gebied van Poeldijk het bij zich hebben en nuttigen van alcoholische drank in de openbare ruimte verboden kan worden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS