Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

P+R-parkeren bij station Haven vanaf januari alleen gratis voor OV-gebruikers

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 12 december 2019 14:13

Foto: Gemeente Rotterdam


De P+R-parkeerplaats nabij station Hoek van Holland Haven is vanaf januari alleen nog gratis voor mensen die met een OV-chipkaart hebben gereisd én binnen één uur na uitchecken een uitrijkaart hebben gehaald. Dat meldt de gemeente Rotterdam.

Het P+R-terrein was al voor een groot deel klaar voordat de Hoekse Lijn ging rijden. De afgelopen tijd was parkeren er gratis voor iedereen. Daar komt dus binnenkort een einde aan.

Op dit moment worden de laatste werkzaamheden gedaan. Als alle systemen, zoals de slagbomen en de kaartautomaten zijn getest, start het OV-parkeren. De exacte datum is nog niet bekend, maar wel is duidelijk dat dit in januari is.

Personen die geen gebruik maken van het openbaar vervoer kunnen ook hun auto parkeren op het P+R-terrein, maar betalen het gemeentelijke parkeertarief.

Fietsers en scooters
Vanaf komende maandag mogen fietsen en scooters bij station Hoek van Holland Haven alleen nog maar op de daarvoor aangewezen locaties worden neergezet. Nu nog wordt veel gestald nabij de entree van de metro en StenaLine. Fietsen en scooters die daar staan, worden weggehaald.

De aangewezen stallingen zijn de recent uitgebreide fietsenstalling, benedendijks aan het Pastoor Onderwaterhof en de tijdelijke stalling op het nieuwe P+R-terrein.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS