Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Paairijpe snoeken gevangen voor paaiplaats Hoek van Holland

Door: Isma?«l de Bruijn

Gepubliceerd op: zondag 10 februari 2019 12:18

Foto: Jan-kees van Es op Twitter


De hengelsportverenigingen Sportvisserijbelangen Delfland (SVBD) en GHV Het Groene Hart hebben zaterdag 11 paairijpe snoeken gevangen die groter zijn dan 50 cm. Ze vissen dit hele weekend naar snoeken in opdracht van het Hoogheemraadschap van Delfland. De snoeken worden vervolgens uitgezet in twee 'vispaaiplaatsen': één in Delft en één bij Hoek van Holland.

Op zo'n vispaaiplaats zijn de omstandigheden voor een snoek ideaal om zich voort te planten en op te groeien. Het Hoogheemraadschap en de hengelsportverenigingen helpen de vissen in eerste instantie bij het vinden van de weg naar een nieuwe paaiplaats.

Snoeken paaien op de plek waar ze zelf geboren zijn. Jonge snoekjes worden in mei buiten de paaiplaats uitgezet. Als ze drie tot vier jaar oud zijn, zijn de vissen rijp om te paaien. Op die leeftijd kunnen ze zelf de weg terugvinden naar hun geboorteplaats, waar ze dan kunnen gaan paaien.

De hengelsportverenigingen gaan zondag verder met het vissen naar paairijpe snoeken. Dat gebeurt op deze dag tussen Pijnacker en Delft rondom Oude Leede.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS