Archief

Paasattentie voor alle Hoekenezen

Om Hoekenezen een hart onder de riem te steken voor het paasweekend heeft Welzijn op de Hoek het initiatief genomen om bij iedereen een paastasje te brengen. Samen met Bakkerij Van den Berg, MijnTorpedoloods, de gebiedscommissie en Hotel Amerika worden zaterdag 5.000 tasjes rondgebracht.

In de Torpedoloods worden niet alleen zo'n 35.000 koekjes ingepakt. "We willen de mensen in deze tijd op een leuke manier met elkaar verbinden, dus er zit ook een uitdaging in het tasje", vertelt sociaal makelaar Jessica Zuiderwijk. "We willen mensen uitdagen om in de straat op een originele manier, op anderhalve meter afstand, koffie met elkaar te drinken en daar een foto of filmpje van te maken."

Naast de koekjes zitten er ook een aantal flyers in het tasje. Bijvoorbeeld een over het jeugdwerk en een met belangrijke telefoonnummers. Ook zit er een in met informatie over de bellijn van Welzijn op de Hoek. "Daar kunnen mensen naar bellen met vragen, maar ook gewoon voor een praatje", vertelt Zuiderwijk.

Werknemers van de Torpedoloods vullen de tasjes. "Wij zijn op dit moment gesloten, net als veel andere horecagelegenheden", zegt eigenaresse Linda Geers. "Het is fijn om op deze manier als team nog bij elkaar te komen en bij te dragen aan dit Hoekse initiatief."

De komende dagen wordt er nog hard gewerkt aan het inpakken. Aankomende zaterdag worden de tasjes uitgedeeld aan alle huishoudens in Hoek van Holland.

Categorieen:
Algemeen