Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Parkeeroverlast nieuwe gemeentekantoor tot bij Behandelcentrum Westland

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 16 januari 2018 00:27

Foto: Naaldhorst met rechts Behandelcentrum Westland - afbeelding Google StreetView


Niet alleen bewoners van straten nabij het nieuwe gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk klagen over aldaar parkerende ambtenaren. Dit geldt inmiddels ook over bezoekers en medewerkers van de Naaldhorst en het Behandelcentrum Westland aan de Middel Broekweg.

Ook de eigen parkeerplaatsen van beide instellingen blijken in trek te zijn bij ambtenaren en bezoekers van het gemeentekantoor. Dit heeft al geleid tot vervelende woordenwisselingen en ook tot schriftelijke ragen van de fractie van Westland Verstandig.

Er bestaat geen mentale drempel om te gaan parkeren bij de leveranciersingang van de Naaldhorst. Daar is al naar meerdere oplossingen gezocht, maar die blijken onvoldoende effect te sorteren. Een dame die haar auto op die locatie wilde neerzetten werd gevraagd om ergens anders te gaan parkeren. Haar reactie was: "Als ik hier niet mag parkeren, dan doen wij als gemeente niets meer voor de Pieter van Foreest", zo laat een verongelijkte medewerker zich ontvallen.

Een bezoeker van het Behandelcentrum stelde maandagochtend in een mailbericht aan Westland Verstandig: "Ik moest bij het behandelcentrum zijn, maar er is geen enkele parkeerplaats, omdat de medewerkers van de gemeente daar de gehele dag geparkeerd staan! (…) Ik moest zoeken naar een parkeerplaats in de woonwijk daarachter, terwijl ik met een stok loop. (…) Ik vind dat we de medewerkers van de gemeente hierop moeten aanspreken, dit is echt asociaal gedrag", aldus die bezoeker van het Behandelcentrum.
Westland Verstandig wil weten, wat het college van B en W onderneemt tegen de parkeeroverlast.

Reactie gemeente
De gemeente Westland reageert desgevraagd als volgt: "Het parkeerterrein bij het gemeentehuis voldoet aan de parkeernormen. Dit parkeerterrein is net zoals de parkeerplekken in omliggende straten openbaar, en vrij te gebruiken door eenieder op alle tijdstippen. Dit geldt niet voor het parkeerterrein bij het behandelcentrum, van dat terrein behoren alleen bezoekers van de Naaldhorst en Behandelcentrum Westland gebruik te maken."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS