Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Partij voor de Dieren twijfelt aan bunkerplannen

De Rotterdamse fractie van de Partij voor de Dieren is bezorgd over een plan om bunkers in het Vinetaduin in Hoek van Holland om te bouwen tot recreatieverblijf. De partij betwijfelt of dit wel kan, aangezien het Vinetaduin beschermd duingebied is. Daarom heeft de fractie er schriftelijke vragen over gesteld.

De stichting Stelling 33, onder voorzitterschap van fotograaf Peter de Krom, onderzoekt of bunkers langs de Hoekse kust op duurzame wijze kunnen worden gebruikt als recreatieverblijf, tijdelijke werkplek of ruimte voor experimenten. Het initiatief heeft de naam BunkBed meegekregen en moet bijdragen aan het behoud en de beleving van militair erfgoed.

De Partij voor de Dieren wil weten, waarom het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders dit project ondersteunt met een subsidie. De fractie wil ook horen of er nieuwe wandelpaden of bebouwing gemaakt moeten worden binnen het project Bunkbed, omdat het nu een vrij ontoegankelijk gebied is. "En hoe rijmt dat met het beschermen van het natuurgebied?", vraagt de fractie.

Eerder ook al vakantiewoning
Op de website van Stelling 33 valt te lezen dat vlak na de oorlog honderden bunkers in Nederland werden hergebruikt als vervangende woonruimte of vakantiewoning. Bij project BunkBed zijn onder meer de provincie Zuid-Holland, de gemeente Rotterdam en het Zuid-Hollands Landschap betrokken.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS