Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Patstelling over rommelig stukje groen 's-Gravenzande

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 9 januari 2019 13:54

Foto: WOS Media


Er is nog steeds geen oplossing gevonden voor een slordig stukje groen naast de Hoflaan in 's-Gravenzande. Bewoners van appartementencomplex Villa Hoogenburgh kijken al jaren op het onkruid uit, maar de eigenaar van de grond vindt het prima zo.

Het met bouwhekken omheinde terrein staat te koop. Zolang er geen koper gevonden is, ziet de eigenaar geen reden de boel te snoeien. Ook verantwoordelijk wethouder Leen Snijders wacht liever tot de grond verkocht is, voordat de gemeente tot actie over gaat. Omwonenden bieden aan desnoods zelf het stuk op te knappen, maar dat ziet de eigenaar niet zitten. 

Arend Tissingh woont in Villa Hoogenburgh en ergert zich iedere dag weer als hij naar buiten kijkt. Dinsdagavond sprak hij in bij een commissievergadering van de gemeente, maar hij kwam geen steek verder. 

Achter de hekken ontstaat met de dag een grotere vuilnisbelt. Omwonenden zijn bang voor ongedierteoverlast in de zomer. Bovendien staan die hekken daar illegaal, want voor hekwerk hoger dan 1 meter is - in dit geval - een omgevingsvergunning nodig. 

De vereniging van eigenaren van Villa Hoogenburgh komt volgende week bijeen en beraadt zich op vervolgstappen. Het indienen van een handhavingsverzoek bij de gemeente is volgens Tissingh een mogelijkheid. "Maar dat is het laatste redmiddel. Wij willen in overleg komen tot een mooi uitzicht. Als de eigenaar niks blijft doen, komt dat moment misschien nader, ja".


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS