Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Perspektief neemt overlast Poeldijk serieus

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: vrijdag 20 september 2019 16:47

Foto: WOS 1


Stichting Perspektief neemt maatregelen met betrekking tot cliënten die overlast veroorzaken in Poeldijk. Na openbaar dronkenschap, bedreigingen en lekgestoken banden was de maat voor winkeliersvereniging O.K.E. vol. In juli stuurden de ondernemers een brandbrief naar de gemeente. "We willen de veiligheid en gezelligheid terug in het dorp", aldus Henk Doornekamp, voorzitter van de vereniging.

Perspektief is een regionale organisatie die zich richt op mensen die dakloos zijn en mensen die (nog) niet zelfstandig kunnen wonen vanwege hun psychiatrische of sociaal-maatschappelijke problemen. Ongeveer veertig van hen wonen in Woonhotel Wittebrug in Poeldijk.

Miriam Heringa, bestuurder van de stichting, geeft aan de signalen serieus te nemen. "We hebben extra bezetting ingezet sinds augustus en gesprekken gevoerd met de beheerscommissie." Die commissie gaat vaker bij elkaar komen om te kijken wat er kan worden gedaan om overlast te voorkomen. Zo is bijvoorbeeld besloten dat cliënten van Perspektief zwerfafval in en rond het dorp op gaan ruimen, "Om zo iets terug te doen voor de bevolking."

Daarnaast zijn de huisregels opnieuw verspreid onder de bewoners van woonhotel Wittebrug. "Daarin wordt ook uitgelegd dat het negeren van de regels consequenties heeft, bijvoorbeeld uitplaatsing." Ook is de cliënt die het meeste overlast veroorzaakte overgeplaatst.

Henk Doornekamp van de winkeliersvereniging zou graag zien dat de zorginstelling op kleinere schaal zou gaan werken en verspreid over meerdere locaties. "Wij zijn er van overtuigd dat Perspektief echt wel zijn best doet, maar we denken dat zij niet in zo’n klein dorp met zoveel bewoners zou moeten zitten. In een dorp als Naaldwijk is veel meer te doen, daar zouden ze meer op hun plek zitten."

Ook daarover is Perspektief in overleg met de gemeente. Probleem is wel dat geschikte huisvesting schaars is. "Het liefst zouden wij woningen dichtbij elkaar hebben, zodat de zorg ook op afroep en dichtbij is.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS