Archief
Google Streetview

Google Streetview

Petitie tegen 'Polenhotel' aan Arckelweg

Direct omwonenden en leden van sportvereniging Verburch willen dat er geen hotel voor arbeidsmigranten komt aan de Arckelweg in Poeldijk. Zij zijn daarom een petitie begonnen. Donderdagmiddag rond 17.00 uur was deze al door zo'n 250 mensen getekend.

Het voormalig trainingsveldje achter het pand van Sportservice Zuid-Holland is één van de drie locaties die het college van B en W van Westland wil gebruiken voor huisvesting van meer dan 650 arbeidsmigranten. De andere twee locaties zijn Elsenbos aan de Burgemeester Elsenweg in Honselersdijk en de Lange Broekweg in Naaldwijk.

De Poeldijkers vinden de Arckelweg echter niet geschikt. Zij vrezen extra verkeersdrukte op omliggende wegen, wat niet goed zou zijn voor de veiligheid. Ook zou het perceel waarop het 'Polenhotel' moet komen te klein zijn. Bovendien verwachten zij dat de gebruikers van het hotel gaan zorgen voor overlast richting bewoners, sporters en bezoekers van de verschillende verenigingen bij Verburch.

De makers van de petitie begrijpen dat extra huisvesting voor arbeidsmigranten nodig is, maar verzoeken de gemeente Westland op zoek te gaan naar een alternatieve locatie. Op die manier kan het trainingsveldje bovendien gebruikt worden voor uitbreiding van Verburch. Dat laatste is tevens een wens van voorzitter Hans Mieog van de voetbaltak van de club.