Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Petitie voor behoud paardencentrum De Dijkgraaf

Klanten van paardensportcentrum De Dijkgraaf in Monster zijn een petitie begonnen voor het behoud van de manege aan Plaats Langeveld. Vrijdagmiddag hadden al 122 mensen de petitie getekend.

Het paardensportcentrum had volgens afspraak met de gemeente eind juni moeten vertrekken van deze tijdelijke locatie, maar er is nog steeds geen alternatieve huisvesting gevonden. Enkele omwonenden zijn de overlast zat en willen de paarden per direct weg hebben.

Klanten en sympathisanten komen nu met een tegengeluid. Zo staat er op de petitiewebsite te lezen: "Een nettere buurman zal je niet krijgen, inclusief pensionklanten en gasten. Respect voor de buren staat heel hoog in de vaandel."

De initiatiefnemers van de petitie, Leonie Maat en Diana Zuiderwijk, zijn van mening dat PSC De Dijkgraaf in ieder geval nog 36 maanden kan blijven zitten, omdat de voorgenomen bouwplannen voor het perceel aan Plaats Langeveld voor die tijd nog niet uitgevoerd zullen worden.

Zij willen de petitie aanbieden aan het college van B en W van Westland. Volgens wethouder Peter Ouwendijk moet er voor 31 oktober een beslissing worden genomen over het handhavingsverzoek dat door buren is ingediend.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS