Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Petitie voor betere cao veilingmedewerkers

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 11 september 2018 11:51

Foto: WOS Media


Vakbonden FNV en CNV gaan de komende weken handtekeningen ophalen bij medewerkers van Royal FloraHolland voor een nieuwe, verbeterde cao. De huidige arbeidsovereenkomst van de ongeveer 3.000 medewerkers van de bloemenveiling is onlangs verlopen. Onderhandelingen over een nieuwe cao - die al sinds april lopen - hebben vooralsnog geen resultaat.

Volgens Kitty Huntjens van CNV hebben medewerkers een aantal wensen: "Profiteren van de economische vooruitgang en dus een fatsoenlijke loonsverhoging. En gezond de AOW-leeftijd halen, dus een passende seniorenregeling." Ook moet er volgens de bonden een verlaging van de werkdruk komen en eenzelfde beloning voor hetzelfde werk voor iedereen.


"We vragen geen gekke dingen, maar blijkbaar is voor FloraHolland elke aanpassing te veel. Sterker nog, het bedrijf stelt alleen maar verslechteringen voor", aldus Jeroen Brandenburg van FNV.

De handtekeningen worden binnenkort aan de directie aangeboden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS