Archief
WOS

WOS

Petitie voor veilige Dijkshoornseweg

Na ingezonden brieven in lokale kranten en het ophangen van een eigen gemaakt verkeersbord, hebben bewoners van de Dijkshoornseweg in Den Hoorn een petitie gelanceerd. Ze zijn klaar met hardrijders in de straat en vragen om duidelijke verkeersborden, snelheidsmeters, controles of andere oplossingen.

Op de weg geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. "Helaas is 60 kilometer per uur gebruikelijker", aldus een buurtbewoner. "Men racet door de straat, knalt over de verkeersdrempels en toont asociaal rijgedrag. Daardoor ontstaan gevaarlijke situaties met schoolkinderen, oudere dorpsbewoners, mede-weggebruikers, huisdieren en bewoners."

"Afgelopen week is de vierde kat in een jaar voor mijn deur doodgereden. Toen m'n buurvrouw op leeftijd vertelde dat ze eigenlijk niet meer op de fiets de weg op durft, was dat de druppel", laat petitie-initiatiefnemer Tim van den Eijk weten.

In september kondigde de gemeente Midden-Delfland aan, een digitale snelheidsmeter langs de kant van de weg te zetten. Een woordvoerder vertelde toen dat de maximumsnelheid met een vijftal herhalingsborden aan beide kanten van de weg duidelijk wordt gemaakt. Ook zitten er stickers op lantaarnpalen. Bovendien is de weg met de belijning en hoge drempels ingericht als 30 kilometer weg.

Winkelstraat

Bovenstaande problematiek staat los van de situatie helemaal aan het begin van de Dijkshoornsweg, waar in het winkelgebied een maximumsnelheid geldt van 15 kilometer per uur. Daar zijn geen verkeersdrempels maar verkeerskussens aangekondigd.