Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Pizzakoeriers helpen na crash in Kwintsheul, "we staan weer op de kaart"

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 9 juli 2018 14:53

Foto: de eigenaar van Hawai bij de gehavende tuin


Het is een wonder dat hij het nog kan navertellen: de snelheidsmaniak die afgelopen weekend een ravage aanrichtte in Kwintsheul. Pizzabezorgers op de hoek van de Holle Watering en de Heulweg bedenken zich geen moment en schieten te hulp.

Het is vrijdag even voor middernacht als het gruwelijk mis gaat in Kwintsheul. De bestuurder van een Mercedes komt met hoge snelheid over de Holle Watering aan racen, ramt een verhoging bij de Heulbrug, vliegt letterlijk  over het kruispunt, door een bloementuin en eindigt in de Lange Watering.

Buurvrouw Jolanda Kamp maakt zich op om naar bed te gaan als ze buiten wat herrie hoort: "Dus broek aan en naar buiten... Een ravage". Ook de eigenaar van pizzeria Hawaï aan de Heulweg hoort lawaai. "Ik dacht dat iemand tegen onze zaak zat of de sooters had geramd. Het was niet normaal".

Een aantal collega's staat toevallig buiten en zien de auto crashen. Ze rennen meteen naar de Lange Wateringkade om de wegpiraat uit zijn auto te bevrijden. Ook Jolanda Kamp schiet te hulp. "Er stond al iemand zwart van de modder op de kade. Dat bleek de chauffeur te zijn". Kamp heeft een EHBO-diploma en probeert de man te kalmeren. "Hij was geschrokken en vol adrenaline. We wilden hem laten zitten, maar dat wilde hij niet". 


Inmiddels stromen de hulpdiensten massaal toe. Er wordt nog in het water gezocht naar overige inzittenden, maar de man zat alleen in de auto. Bij de politie moet hij blazen, waar meteen blijkt dat hij te veel had gedronken. De man gaf zelf ook al aan dat-ie veel te hard had gereden. "Hij merkte wel wat hij had aangericht", blikt de buurvrouw terug. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Op de kaart 
Het is al het zoveelste incident van de laatste tijd in anders zo rustige Kwintsheul. Donderdagavond worden er wapens gevonden in een huis aan 't Hoogje, vrijdag aan het begin van de avond is er een grote knokpartij bij de Grutto en dan later op de avond de crash. "We staan wel weer op de kaart", lacht Kamp. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS