Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Plan: 156 arbeidsmigranten huisvesten aan Madeweg

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 3 juli 2019 09:44


Twee initiatiefnemers willen 78 woonunits voor arbeidsmigranten realiseren aan de Madeweg in Monster, tegenover supermarkt Lidl. Een woonunit is geschikt voor twee bewoners, dus dat komt neer op huisvesting voor 156 arbeidsmigranten.

Een van de initiatiefnemers, uitzendbureau Westflex, benadrukt dat de plannen nog nat van de inkt zijn en er niets definitief is. De uitzender kampt, net als andere uitzenders, met een tekort aan huisvestingsmogelijkheden in Westland.

De initiatiefnemers willen twee wooncomplexen realiseren van elk twee bouwlagen. In het ene gebouw komen 41 woonunits, in het ander 37. Verder is op het perceel ruimte voor 52 parkeerplaatsen met als ondergrond grastegels. Op de locatie staan nu nog kassen en een woonhuis. Het woonhuis zal ingezet worden voor de beheersfunctie.

Direct omwonenden hebben een uitnodiging gekregen voor een informatieavond, woensdagavond 10 juli om 19.30 uur bij Themapark de Westlandse Druif in Monster. Op de informatieavond zijn de initiatiefnemers aanwezig, maar ook de gemeente Westland die vragen over de verdere procedure zullen beantwoorden.

De huisvesting van arbeidsmigranten is al jaren een groot thema in Westland. De gemeente kent nu twee zogenoemde 'Polenhotels': tegenover Renewi in Wateringen en op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk. Helemaal aan de andere kant van Honderdland wordt een derde hotel gerealiseerd.

De gemeente heeft zestien locaties voor huisvesting beoordeeld haalbaarheid en betaalbaarheid. Dat zijn de Lange Broekweg Naaldwijk op een voormalige renbaan, de Arckelweg in Poeldijk bij Verburch en de Burgemeester Elsenweg in Honselersdijk tegenover de meubelboulevard. Aan dat rijtje kan de Madeweg worden toegevoegd. Verder wil het college tijdelijke huisvesting mogelijk maken bij tuinders. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS