Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Plan voor overdekte moestuin in De Lier

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 7 maart 2019 11:58

Foto: Agnes van den Berg presenteert haar plan aan raadsleden


De gemeente Westland onderzoekt de mogelijkheid om mee te werken aan de komst van een moestuin aan de Kralingerweg in De Lier. Het gaat om een kas op een zogeheten restperceel van circa 500 vierkante meter.

Het plan is in een commissievergadering van de gemeenteraad gepresenteerd door bewoonster Agnes van den Berg, die het samen met haar partner wil uitvoeren. "Wij zouden bij wijze van spreken morgen kunnen beginnen", zei ze.

Vanwege een reconstructie is het grootste deel van hun bedrijf verkocht. Het duo wil de resterende kas beschikbaar stellen voor een sociaal-maatschappelijke moestuin, waarbij vooral gedacht wordt aan eenzame ouderen en andere sociaal-behoeftigen. "De mensen kunnen er jaarrond en bij weer en wind terecht", aldus Van den Berg. Het gaat om het kweken van biologische groenten en waarbij de 'koffietafel' een belangrijke rol speelt.

De gemeente staat welwillend tegenover het initiatief, maar toetst het plan momenteel nog aan de wet- en regelgeving. Daarbij gaat het onder meer om het bestemmingsplan Glastuinbouw en ook om aspecten als algemene veiligheid en vluchtroutes bij bijvoorbeeld een brand. "Maar we staan in de 'meewerkstand'. Dit perceel lijkt geschikt te zijn voor dit doel", zei wethouder Cobie Gardien.
  


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS