Archief

Plan voor overdekte moestuin in De Lier

De gemeente Westland onderzoekt de mogelijkheid om mee te werken aan de komst van een moestuin aan de Kralingerweg in De Lier. Het gaat om een kas op een zogeheten restperceel van circa 500 vierkante meter.

Het plan is in een commissievergadering van de gemeenteraad gepresenteerd door bewoonster Agnes van den Berg, die het samen met haar partner wil uitvoeren. "Wij zouden bij wijze van spreken morgen kunnen beginnen", zei ze.

Vanwege een reconstructie is het grootste deel van hun bedrijf verkocht. Het duo wil de resterende kas beschikbaar stellen voor een sociaal-maatschappelijke moestuin, waarbij vooral gedacht wordt aan eenzame ouderen en andere sociaal-behoeftigen. "De mensen kunnen er jaarrond en bij weer en wind terecht", aldus Van den Berg. Het gaat om het kweken van biologische groenten en waarbij de 'koffietafel' een belangrijke rol speelt.

De gemeente staat welwillend tegenover het initiatief, maar toetst het plan momenteel nog aan de wet- en regelgeving. Daarbij gaat het onder meer om het bestemmingsplan Glastuinbouw en ook om aspecten als algemene veiligheid en vluchtroutes bij bijvoorbeeld een brand. "Maar we staan in de 'meewerkstand'. Dit perceel lijkt geschikt te zijn voor dit doel", zei wethouder Cobie Gardien.

Categorieen:
De Lier Westland Politiek