Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Plan voor ruim 100 nieuwe woningen in Heenweg

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 4 oktober 2017 17:35

Foto: Google Streetview


Buurtschap Heenweg kent nu ongeveer 200 woningen, maar als het aan Bouhuisen Groep uit Naaldwijk ligt, zijn dat er binnen afzienbare tijd zo'n 110 meer. De ontwikkelaar heeft een plan klaarliggen, waarmee de kleine kern een stuk levendiger moet worden. Wel moet er eerst nog een glastuinbouwbedrijf wijken om het plan te realiseren en moet de grond de bestemming wonen krijgen.

De nieuwe wijk, die zo'n 2,2 hectare groot moet worden, sluit aan op de Hyacintstraat. Naast woningbouw is er op de tekening ook ruimte gemaakt voor een sportzaal. Daarbij is er samenwerking gezocht met activiteitenorganisatie Fun & Fit Heenweg. Het plan voor en activiteitenpark in de kern, waarnaar de gemeente nu een haalbaarheidsonderzoek doet, zou daarmee in een klap bewaarheid worden.

De woningen die Bouhuisen wil neerzetten, zijn voor het grootste gedeelte bedoeld voor mensen met een smalle tot een gemiddelde portemonnee. Daarbij is het ook de bedoeling dat de huizen geen gasaansluiting meer krijgen. Dat er behoefte is aan de woningen, blijkt volgens de projectontwikkelaar ook uit een onderzoek dat is uitgevoerd door een makelaar.

De eerste hordes voor het project zijn al genomen. Met de eigenaar van het glastuinbouwbedrijf zijn al afspraken gemaakt en de gemeente is inmiddels gevraagd om een snelle analyse van de situatie te maken. Als het aan Bouhuisen ligt, starten de werkzaamheden voor de bouw van de wijk nog eind volgend jaar.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS