Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Plan voor vreugdevuur in Westland

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 28 december 2017 14:57

Foto: Fotomontage Stefan van der Meer


In navolging van Duindorp en Scheveningen zou ook het Westland een eigen vreugdevuur moeten krijgen tijdens de jaarwisseling. Initiatiefnemer Micha Plugge hoopt binnenkort een stichting op te richten om alles zo professioneel mogelijk te laten verlopen. Volgend jaar zou de eerste editie moeten plaatsvinden.

Plugge is zelf voormalig Duindorper en gaat nog elk jaar kijken bij de het vreugdevuur op het strand. Zes jaar geleden verhuisde hij naar Naaldwijk. "Hier maken we wat vuurtjes in tonnetjes, maar een echt vreugdevuur is natuurlijk veel leuker", verklaart hij. Plugge krijgt via Facebook al veel positieve reacties, maar zoekt nog mensen die serieus met hem om tafel willen. "We willen uiterlijk februari toestemming hebben van de gemeente, want er komt veel kijken bij de voorbereidingen. We willen met de gemeente en politie overleggen en we zoeken sponsors en een beveiligingsbedrijf."

Bijkomend voordeel is volgens Plugge dat de vuurwerkoverlast in Westland zal verminderen, omdat veel jongeren tussen Kerst en Oud & Nieuw bezig zijn met de bouw van een toren van pallets. "Er is minder rottigheid, veel jongeren zijn van de straat af", zegt de Naaldwijker die ook al een mogelijke locatie op het oog heeft. Het braakliggend terrein langs de Middel Broekweg in Naaldwijk tegenover Flora Holland is in zijn ogen een echte blikvanger omdat er veel verkeer langskomt. "Je kunt er ook makkelijker de pallets aanvoeren dan op het strand van Monster of Ter Heijde."

Op het strand bij Duindorp hebben ze inmiddels gehoord van de plannen in Naaldwijk. Rinus Taal van de organisatie wenst de Westlanders succes. "Als ze nog wat pallets te kort komen, komen ze die hier maar halen. Wij hebben genoeg", zegt hij lachend. Maar hij voegt er ook aan toe, dat je zo'n vreugdevuur niet zomaar even organiseert. "Er komt veel bij kijken, het zijn niet alleen de pallets. Het is eigenlijk één groot bedrijf."

De gemeente Westland is nog niet op de hoogte van het plan, maar staat in principe altijd open voor goede initiatieven van burgers, aldus een woordvoerder.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS