Archief

Plannen voor kleinschalige camping aan Oostveenseweg

Midden-Delfland krijgt er binnenkort mogelijk een camping bij. De bewoners van een pand aan de Oostveenseweg in Schipluiden hebben plannen om een kleinschalige natuurcamping te beginnen. De gemeenteraad moet deze maand echter toestemming geven, omdat het huidige bestemmingsplan kamperen op die plek niet toestaat.

Het gaat om de locatie Oostveenseweg 15. Daar staan nu een oude boerderij, een bijgebouw en een hooiberg. Daaromheen ligt grasland. Het is de bedoeling dat er plek wordt gemaakt voor maximaal negen tenten: vier 'gewone' tenten in de boomgaard en aan de achterkant van het perceel vijf iets grotere plekken voor gezinnen. Daarnaast wordt dan de woonkamer van de boerderij ingericht als multifunctionele ruimte voor spelletjes en om in te schuilen. Er komt ook een moestuin waaruit kampeerders zelf kunnen oogsten.

"Het hele perceel ligt midden in het weiland, zodat mensen kunnen genieten van het weidse polderlandschap met de skyline van Delft en Rotterdam in de verte", schrijven de initiatiefnemers in hun plan.

De huidige bestemming van de gronden is deels 'wonen' en deels 'tuin'. Daarin is geen camping toegestaan. Burgemeester en wethouders willen dat veranderen. Als de gemeenteraad akkoord gaat, kunnen inwoners nog wel in bezwaar.

Categorieen:
Midden Delfland Cultuur