Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Plannen voor opknappen De Noviteit: 'Het moet een ontmoetingsplek worden'

Zalencentrum De Noviteit aan de Kloosterlaan in Monster moet een echt 'huis van de buurt' worden en daarvoor moet het pand flink opgeknapt worden. Alleen op die manier blijft het huidige party- en congrescentrum levensvatbaar. Dat vindt het bestuur, dat een oproep doet aan de gemeente Westland: "Denk mee, de sleet zit in dit gebouw van 22 jaar oud", zegt voorzitter Henk Herpers.

"We hebben ons voorgenomen dat de stichting winst moet draaien. Als de bezettingsgraad niet omhoog gaat, komen we in de rode cijfers terecht. Dat willen we niet. En iedere ondernemer weet: na tien à twintig jaar moet je toch een keer verbouwen om in de goede tijd terecht te komen."

Eén van de nadrukkelijke wensen is om de bibliotheek, die nu nog gevestigd is aan de Rubenslaan, onder te brengen in De Noviteit. Eerder trok ook al een gedeelte van Vitis Welzijn in in het pand. "Dit is een goede kans om te zorgen dat we meer die plek zijn waar je naartoe kunt als een 'huis van de buurt' of ontmoetingsplek", vindt bestuurslid Hans van den Ende.

Maar er moet verder worden gekeken dan alleen het pand van De Noviteit. "Het is ook het park ernaast en het oude gemeentehuis", zegt Herpers. "Dat moet je als één geheel zien om op te knappen."

Met alle partijen is inmiddels een programma van eisen gemaakt en er is een architect gekozen om een en ander verder uit te werken. "Ook daar moet met name de gemeente als eigenaar mee akkoord gaan en aanvankelijk daarvan kunnen we aan de slag", weet Van den Ende. "Helaas kan ik daar dus nog geen harde tijdsplanning aan vastpinnen."

Categorieen:
Monster Westland Economie