Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Poeldijk Nieuws al 100 keer op de mat

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: vrijdag 8 november 2019 16:47


Poeldijkers hebben deze week de honderdste editie van Poeldijk Nieuws op de mat gekregen. Al bijna vier jaar kijkt het bestuur tevreden terug op het doorstarten van het vorige dorpsblad 'De Poeldijker'.

"We vonden het ontzettend zonde en jammer dat het bestuur vertrok", zegt voorzitter Koos Verbeek van Poeldijk Nieuws. "Maar het werd steeds minder rendabel en dat gaf de noodzaak om te stoppen." Verbeek heeft in 2016 ook Jan Goeijenbier bij de doorstart betrokken, hij is nog steeds hoofdredacteur. "Ik dacht, Poeldijk verdient zo'n blad."

Samen met de rest van het bestuur zetten Verbeek en Goeijenbier weer een rendabel blad neer. Elke twee weken wordt er een oplage van 3.500 exemplaren van het blad gedrukt. Geheel op vrijwillige basis, "Alleen de scholieren die de bladen bezorgen krijgen een zakcentje", weet de hoofdredacteur. Dat alles wordt betaald door een vrijwillige bijdrage van dorpsbewoners en inkomsten van advertenties. "In het eerste jaar haalden we alleen al 13.000 euro op van de Poeldijkers."

Hoewel Poeldijk Nieuws ook digitaal te vinden is, denkt Verbeek dat het fysieke blad niet snel zal verdwijnen. "Je merkt dat je digitale nieuwsbrieven snel weggooit, maar je ziet dat mensen grijpen naar een blad dat op de deurmat ligt. Ze kunnen nog steeds niet zonder krant."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS