Archief

Poeldijkse kerk heeft nieuw dak nodig

De hervormde kerk in Poeldijk hoopt zo veel mogelijk geld in te zamelen om haar dak te kunnen vervangen. Daarin is asbest gevonden, maar een renovatie kost 40.000 euro. Dat bedrag heeft de kerkgemeente niet.

De kerk zag de renovatie van het dak totaal niet aankomen. "We wilden het mos op het dak laten verwijderen", vertelt voorzitter van de kerkenraad Jan Bogaard Jan Bogaard. "Toen kregen we te horen dat we het dak moesten laten nakijken, en na onderzoek bleek inderdaad dat in de leien van het dak asbesthoudende stoffen zitten."

De onvoorziene kostenpost is voor de kerkgemeente een ramp. "Het gaat om 40.000 euro. Dat is een enorm bedrag voor zo'n kleine gemeente als wij", zegt Bogaard. Hij hoopt met de bazar van volgend weekend geld voor het dak in te zamelen. "Vorig jaar hebben we al 15.000 euro opgehaald. Maar goed, dan blijven er nog steeds 25.000 over."

De bazar biedt allerlei spelletjes zoals sjoelen, darten, schieten en lotingen. "We hopen in elk geval weer 30.000 euro op te halen, waarvan we 15.000 euro nodig hebben voor ons normale onderhoud. De overige 15.000 kunnen we in het nieuwe dak steken", verklaart Bogaard.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen