Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Poelmolen past niet in Poelzone

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 7 maart 2019 09:34

Foto: Historisch Archief Westland


Een nieuwe molen in de Poelzone kan de natuur verstoren. Daarom wil het college van B en W niet meewerken aan een initiatief voor herbouw van een molen in dit gebied. Dat heeft de initatiefnemer te horen gekregen.

Tot 90 jaar geleden stond aan de Hoflaan in 's-Gravenzande de Poelmolen, maar door de komst van een gemaal is de molen overbodig geworden en afgebroken. Initiatiefnemer Hans van Poelgeest wil een nieuwe molen bouwen, die een toeristische impuls moet geven aan het recreatiegebied tussen Monster, 's-Gravenzande en Naaldwijk.

Volgens B en W loopt door de Poelzone een belangrijke vleermuizentrekroute en de naastgelegen Plas van alle Winden is een rustplaats en voedselrijk gebied voor watervogels. "De financiële haalbaarheid van het initiatief is een bijkomende vraag", meent het college.

Initiatiefnemer Hans van Poelgeest van Stichting de Poelmolen reageert teleurgesteld en verbaasd. "Ik had absoluut niet verwacht dat ons project bij de gemeente getrakteerd zou worden op een rode kaart. Gezien alle onderliggende bouwplannen kan ik mij niet vinden in de aangedragen onderbouwing", aldus Van Poelgeest. "Ik laat het er niet bij zitten."

WOS Nieuws maakte eerder deze reportage over het initiatief:


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS