Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Politie breekt pand kaasmakerij 's-Gravenzande open

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 7 februari 2019 11:08

Foto: Michiel Steenwinkel


De politie heeft donderdagochtend een pand opengebroken aan de Franklinstraat in 's-Gravenzande. Het gaat om het gebouw waar kaasmakerij Celine Cheese diverse soorten kazen maakt. Ook de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Omgevingsdienst Haaglanden zijn bij die actie betrokken.

Het riool in die straat zat meerdere malen verstopt door illegale lozing van kaasresten. Ondernemers uit de omgeving klaagden daar steen en been over. Op beelden van een bewakingscamera was te zien hoe en wanneer de kaasmakers dit precies deden.

Eerder al was bekend dat de Omgevingsdienst Haaglanden een dwangsom op heeft gelegd omdat de eigenaar van de kaasmakerij weigerde een vereiste vetafscheider te plaatsen.

De eigenaar van het bedrijf wordt binnenkort als verdachte gehoord, laat de politie weten. Verder zullen de NVWA en de Omgevingsdienst Haaglanden bestuurlijke maatregelen tegen het bedrijf treffen. Dat zou kunnen betekenen dat het bedrijf gesloten wordt.

Ook stelt het COKZ (Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel) een onderzoek in.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS