Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Politie controleert 'Duitse soldaten' in Hoek van Holland

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 1 juli 2019 12:23


Een opmerkelijke melding voor de politie zondag in Hoek van Holland. Uit het duin bij de Badweg klonken pistoolschoten en ratelde en machinegeweer. Wat bleek? Een groep vrijwilligers, verkleed als Duitse soldaten, gaf een schietdemonstratie.

De schietdemonstratie was onderdeel van 'Nordmole 1943', een rondleiding van het Atlantikwall Museum iets verderop. In de rondleiding worden talloze bunkers bezocht die de Duitse bezetter in de oorlog aanlegde als verdedigingslinie voor een aanval uit zee. Festung Hoek van Holland was vanwege de strategische ligging met de haven van Rotterdam het belangrijkste onderdeel in Nederland. 

De papieren bleken allemaal in orde en dus kon de schietdemonstratie verder gaan. De demonstratie werd gegeven door de Dutch Re-enactment Group. Dat zijn vrijwilligers die in oorlogskostuum vertellen over vroeger. De dag trok zo'n 200 bezoekers.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS