Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Politieke partijen willen oplossing voor problemen Regiotaxi

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 26 november 2019 15:13


Politieke partijen Westland Verstandig en ChristenUnie-SGP willen dat burgemeester en wethouders van Westland de problemen met Regiotaxi Haaglanden oplossen. De twee fracties hebben schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een onderzoek van de WOS en Omroep West.

Daaruit blijkt dat gebruikers van de Regiotaxi nog altijd problemen ondervinden. Dat varieert van ernstige vertragingen, slechte telefonische bereikbaarheid van de dienst en ontoereikend materieel. In het ergste geval komen de taxi's helemaal niet opdagen. De problemen zouden volgens de Metropoolregio Rotterdam Den Haag onder meer te maken hebben met het faillissement van taxibedrijf De Roo in Naaldwijk. Dit zorgde voor een tekort aan taxi's en personeel.


Zowel Westland Verstandig als ChristenUnie-SGP wil dat het college van B en W actie onderneemt om de situatie te verbeteren. In de manier waarop verschillen de fracties wel van mening. Raadslid Arij de Bloeme van CU-SGP is vooral benieuwd hoe de werkwijze van de Regiotaxi kan worden verbeterd. Westland Verstandig-voorman Peter Duijsens pleit ervoor om het geld dat nu wordt uitgegeven aan Regiotaxi te besteden aan alternatieven zoals de rolbus, plusbus of een andere vervoersdienst.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS