Archief
Facebook Kinderboerderij Hoek van Holland

Facebook Kinderboerderij Hoek van Holland

Pony overlijdt door vuurwerk-stress

Het afsteken van vuurwerk is een pony van de kinderboerderij in Hoek van Holland fataal geworden. Het dier raakte op oudejaarsavond in paniek en kwam klem te zitten. Donderdag is besloten pony Blacky in te laten slapen.

"Helaas eindigde 2019 en begon 2020 heel triest", beginnen de beheerders van de kinderboerderij hun verhaal op Facebook. Ondanks dat de kinderboerderij aan de Willem van Houtenstraat in een vuurwerkvrije zone ligt, noemt men de situatie van afgelopen jaarwisseling 'bar en boos'.

Tijdens het op en neer rennen in de wei is de pony op de speelton van de geiten geklommen en gevallen. Daarna raakte het dier bekneld. De brandweer was er snel bij en kon Blacky uit zijn benarde positie bevrijden. Ook de dierenarts is met spoed gekomen.

"Helaas hebben de goede zorgen van de dierenarts, Fenneke, Izak, Sandra, Angela, Jadzia, Marieke en Niels niet mogen baten. Vandaag hebben wij Blacky moeten laten inslapen", laat de kinderboerderij weten. De brandweer en alle andere mensen die te hulp schoten worden in het bericht bedankt.

Categorieen:
112