Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Postduivenvereniging Wateringen moet na 45 jaar pand uit

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 22 februari 2018 17:05

Foto: Signbiblio


Het doek lijkt te vallen voor duivenvereniging Samen Sterk in Wateringen. Na 45 jaar moet de club uit het verenigingsgebouw omdat de gemeente er schoollokalen wil bouwen. Drie jaar lang is er tevergeefs gezocht naar een alternatieve lokatie. De duivenvereniging overweegt nu naar de rechter te stappen.

Geschreven door Michiel Steenwinkel

In april begint het postduivenseizoen weer. Normaal vertrekken de duiven van hier per vrachtwagen naar Frankrijk om zelfstandig terug te vliegen. Of dat dit jaar weer gebeurt, is maar de vraag. De gemeente heeft het huurcontract per 1 april opgezegd.

Het doet Jan de Raaf van Samen Sterk pijn. Drie jaar lang heeft hij tevergeefs gezocht naar een alternatieve locatie in het dorp. Bij achttien bedrijven en verenigingen ging hij op de koffie, maar niemand heeft een geschikte locatie. "We zouden samen met de gemeente een alternatief zoeken, maar de gemeente geeft niet thuis".

Dinsdag sprak De Raaf nog in tijdens de gemeenteraadsvergadering in Westland. Hij hoopt via de gemeenteraad alsnog een doorbraak te forceren. "Maar als dat niet lukt, moet ik naar de rechter om uitstel aan te vragen. We kunnen met onze duiven niet op straat gaan staan".

Ook de plaatselijke biljartvereniging The Old Counters elders in Wateringen heeft een probleem. Zij moeten volgend jaar hun pand uit omdat het is verkocht aan een projectontwikkelaar. Het plan is nu om in te trekken in het pand waar ook de duivenvereniging zit. Samen willen ze graag met de gemeente om tafel om over een goede prijs te praten.

De gemeente laat weten dat de zorg voor voldoende klaslokalen prioriteit heeft en dat de duivenvereniging er echt uit moet per 1 april omdat een dag later de sloop van het wijkgebouw begint.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS