Archief

Presentatie boek over 'Jumping Jack' in bibliotheek Naaldwijk

Schrijfster Natascha Kayser komt eind augustus naar Naaldwijk om haar boek over de Westlandse motorsportlegende Jack Middelburg te presenteren. Dat doet zij samen met Jan de Rooij, speaker bij alle wedstrijden van Middelburg en nog steeds speaker bij de TT in Assen.

Op 3 april 1984 overleed Jack Middelburg op 31-jarige leeftijd aan de verwondingen die hij opliep bij een crash op het stratencircuit van Tolbert. Bij leven was 'Jumping Jack' al een icoon, mede dankzij zijn historische overwinning in de TT van Assen in 1980 en een zege op Silverstone in 1981. Snelheid was de drijfveer van de kassenbouwer.

Bij het schrijven van het boek sprak Kayser met onder anderen familieleden, coureurs, monteurs, officials en anderen die Middelburg goed hebben gekend. Bekende coureurs als Kenny Roberts, Franco Uncini, Graziano Rossi, Randy Mamola en Wil Hartog komen aan het woord.

Op donderdag 30 augustus, van 20.00 tot 22.00 uur, vindt de boekpresentatie plaats in Bibliotheek Naaldwijk. De toegang is gratis, maar er wordt wel gevraagd om zich aan te melden via www.bibliotheekwestland.nl.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Cultuur