Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Preventieve ondersteuning bij flats in Maassluis

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 5 juli 2018 10:30

Foto: Bij de Frans Halslaan is het alleen een kwestie van onderhoud -Archief WOS Media


In Maassluis zullen galerijen en/of balkons van enkele flats aan de PC Hooftlaan, de Van Lennepstraat en de Vondellaan preventief worden ondersteund, in afwachting van nader onderzoek. Dit heeft woningcorporatie Maasdelta donderdag bekendgemaakt.

Maasdelta heeft de constructie van de galerijen en balkons van haar appartementen die voor 1975 zijn gebouwd, laten controleren door ingenieursbureau IOB. De afgelopen jaren zijn op diverse plaatsen in Nederland problemen ontstaan met onvoldoende draagkrachtige galerijen en balkons. Daarom heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de eisen voor de bouwconstructie van galerijen en balkons aangescherpt. Verhuurders hebben de opdracht gekregen om aan de hand van deze nieuwe eisen een controle uit te voeren.

Stempels

Maasdelta gaat nu bij enkele flats aan de PC Hooftlaan 41abcd t/m 55abcd, Van Lennepstraat 1abc t/m 8abc en Vondellaan 19abc t/m 24abc maatregelen treffen. Deze flats voldoen niet aan de nieuwe eisen van het ministerie. "Het niet voldoen aan de nieuwe eisen betekent niet dat er direct een gevaarlijke situatie is. Wel moeten er maatregelen genomen worden", aldus Maasdelta.

Op advies van het ingenieursbureau wordt volgende week gestart met het aanbrengen van stempels (ondersteuning van balkons door middel van stalen palen). Na het aanbrengen van deze stempels wordt per flat onderzocht wat de eventuele vervolgacties zijn.

De woningen aan de PC Hooftlaan 13abc t/m 39abc worden eind dit jaar gesloopt. Daarom staan de meeste woningen van dit flatgebouw leeg. In deze flat worden de maatregelen alleen getroffen bij de bewoonde woningen. Voor de overige flatgebouwen wordt het sloopbesluit naar verwachting vanaf 2020 genomen.
Meer informatie over dit project is te vinden op www.sluispolder-west.nl.

Balkons Frans Halslaan
Onlangs is er van de balkons langs de Frans Halslaan beton afgebrokkeld. Ingenieursbureau IOB heeft ook hiernaar onderzoek gedaan. Er blijkt daar geen relatie te zijn met de aangescherpte eisen voor draagkracht van balkons en galerijen. Het losraken van stukjes beton is veroorzaakt door roestende wapening aan de buitenzijde. Dit wordt inmiddels als onderhoudsproject opgepakt, aldus Maasdelta.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS