Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Provinciebestuur wordt waarschijnlijk nog iets Westlandser

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 24 juli 2019 14:33

Foto: Adri Bom tweede van links en Willy de Zoete vijfde van rechts


Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland krijgt naar alle waarschijnlijkheid twee Westlandse bestuurders. Naast Adri Bom (CDA) uit Wateringen, die al jaren gedeputeerde is, gaat het om Willy de Zoete (ChristenUnie-SGP) uit Poeldijk. De Zoete is door haar partij gevraagd voor de functie van gedeputeerde. Nu zit ze nog voor diezelfde partijcombinatie in de Westlandse gemeenteraad.

De verwachting is dat begin september het college kan worden geïnstalleerd. Op 20 augustus wordt naar alle waarschijnlijkheid het coalitieakkoord van de provincie Zuid-Holland gepresenteerd. De coalitie zal bestaan uit VVD, ChristenUnie-SGP, GroenLinks, PvdA en CDA. Eerdere onderhandelingen waarbij Forum voor Democratie betrokken was, liepen op niets uit.

De partijen hebben afspraken gemaakt over wonen, economie, klimaat, energie, bereikbaarheid, landbouw, natuur, gezondheid en veiligheid. De komende weken worden gebruikt om laatste details uit te werken. Overigens is nog niet bekend wie De Zoete opvolgt in de Westlandse raad.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS