Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

PvdA stoort zich aan 'omgeploegd veld' naast Koningshoek

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 8 maart 2019 12:41

Foto: Het veld in betere tijden foto Google Streetview


Het veld tussen winkelcentrum Koningshoek en station Maassluis West ligt erbij als een 'omgeploegd veld', dat bij elke regenbui volloopt. PvdA Maassluis vindt dat zonde, zeker nu de rest van de buitenruimte rond het winkelcentrum er mooi bij ligt. Daarom stelt de fractie vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Het veld is jarenlang in gebruik geweest als opslagruimte voor de firma Van Dijk voor de ombouw van het winkelcentrum. Omwonenden is in die tijd een heuvelachtig parkje voorgespiegeld, maar onlangs hebben ze een brief gekregen met de boodschap dat men nog niet weet wat men wil.

De bedoeling is dat er in overleg met de omwonenden aan een plan wordt gewerkt voor de invulling van het veld, maar volgens de sociaaldemocraten kan het dan nog een jaar duren voordat tot besluitvorming kan worden overgegaan. Vervolgens moeten de werkzaamheden nog worden uitbesteed. Gevolg is dat de huidige situatie nog wel twee jaar kan voortduren.

De PvdA wil daarom van het college weten of er niet snel een nette afronding van de buitenruimte mogelijk is. Ook wil de fractie horen of er nog kosten gemaakt moeten worden, of dat de kosten voor het veld al zijn meegenomen in de drie miljoen euro die destijds betaald is voor het opknappen van de buitenruimte.

Verder wil de partij weten waarom er hopen zand en aarde liggen in de omgeving van het winkelcentrum en waarom dat niet afgevoerd is. De PvdA hoopt dat nog voor de zomer de herinrichting van het veld afgerond is. En, zo wil de fractie weten: 'Wanneer wordt de tweede bewaakte fietsenstalling aan de oostelijke zijde van de Koningshoek gerealiseerd?'


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS