Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

PvdA: 'Meer vervangend vervoer Hoekse Lijn in spits'

PvdA Maassluis wil dat het vervangend vervoer van de Hoekse Lijn in de spits vaker gaat rijden. Dit moet ervoor zorgen dat de bussen niet meer overvol zitten. Nu moeten veel reizigers bij drukte staan in de bus. De partij stelt hierover schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De PvdA hield onlangs een enquĂȘte onder meer dan 150 reizigers. "Dat staan is uiterst oncomfortabel, vermoeiend en is een belasting. Daarnaast komen de reizigers vaak te laat doordat de bussen in de files vast komen te staan." Ook zouden veel reizigers de bussen ervaren als vies.

Na aandringen van de partij zijn er al extra bussen in de spits, "maar die worden pas ingezet als de eerdere bussen stampvol zitten". Hierdoor zouden er soms lege bussen rondrijden. De PvdA ziet daarom liever dat deze bussen eerder worden ingezet. 


De partij wil verder ook weten waarom de werkzaamheden aan de stationspleinen voor de Hoekse Lijn nog niet voltooid zijn en of het klopt dat er voorlopig geen toegangspoortjes op deze stations worden geplaatst.

Reizigers zullen nog zeker tot februari gebruik moeten maken van bussen. Naar verwachting gaan de eerste metro's op de Hoekse Lijn dan rijden. Oorspronkelijk zou de metroverbinding al in september van dit jaar in gebruik worden genomen.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS