Archief
WOS Media

WOS Media

PvdA roept op tot schikking in 'Kwekers'-affaire

PvdA Westland wil dat er einde wordt gemaakt aan de affaire rond Kwekers in de Kunst. "Deze soap kent enkel verliezers en gaat alleen nog maar meer gemeenschapsgeld kosten", stelt voorman Nico de Gier in een open brief aan de betrokken partijen. Zijn voorstel: de gemeente Westland ziet af van terugvordering van de al overgemaakte 40.000 euro en Kwekers in de Kunst accepteert deze 'finale kwijting' voor een niet doorgegaan project.

De PvdA zegt met zorg kennis te hebben genomen van de escalatie in de relatie tussen Kwekers in de Kunst en het Westlandse gemeentebestuur. De socialisten hadden in de gemeenteraad direct al het standpunt ingenomen, dat de toezegging van 100.000 euro aan Kwekers in de Kunst niet volgens de regels was verlopen, maar dat het bestuurlijk ook onbehoorlijk is om de al overgemaakte 40.000 euro terug te vorderen.

'Onmogelijke opdracht'

"Een meerderheid in de gemeenteraad wil hier echter een principezaak van maken en stuurt het college van B en W op pad met een onmogelijke opdracht: het herroepen van de toezegging en het terugvorderen van het al overgemaakt geld. De afgelopen maanden heeft overleg met Kwekers in de Kunst niet geleid tot een oplossing, sterker nog: de door ons verwachte gerechtelijke procedure wordt opgestart met alle kosten van dien", aldus De Gier.

De PvdA hoopt dat door wederzijds af te zien van claims de lucht opklaart tussen de gemeente Westland en Kwekers in de Kunst en een gezonde basis ontstaat voor toekomstige projecten.

Westland Verstandig kwam begin deze week met het voorstel om voormalig burgemeester Van der Tak alvast persoonlijk aansprakelijk te stellen. LPF Westland kwalificeerde dit dinsdagochtend als een goedkope verkiezingsstunt.

Categorieen:
Westland Politiek