Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

PvdA wil goede tijdelijke bushokjes en compensatieregeling

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 17 september 2018 13:20

Foto: Bas Booister


PvdA Maassluis wil dat er snel goede voorzieningen worden getroffen voor mensen die met het vervangend busvervoer van de Hoekse Lijn moeten reizen. De partij wil dat er nu overal goede overdekte bushokjes komen. Daarmee moet voorkomen worden dat reizigers in het najaar in de wind en de regen staan te wachten op de bussen, ook op plekken waarvan eerder werd gezegd dat dit eigenlijk niet haalbaar bleek, zoals aan de overkant van station Maassluis.

De partij wil ook dat er een compensatieregeling komt voor alle mensen die nu al anderhalf jaar met het vervangend vervoer moeten reizen en regelmatig te laat komen of veel eerder weg moeten van huis. De sociaaldemocraten wijzen daarbij naar de compensatieregeling van 200.000 euro voor Hoekse ondernemers, zo blijkt uit schriftelijke vragen van de PvdA aan het college van burgemeester en wethouders.

De PvdA-fractie stelt verder zich niet serieus genomen te voelen door de directieraad van de Ombouw Hoekse Lijn. Tijdens een bijeenkomst voor raadsleden is gezegd dat de ingebruikname van de metroverbinding nog voor het einde van het jaar plaats zal vinden. Vervolgens wordt twee dagen later verteld dat het toch pas begin 2019 wordt. De sociaaldemocraten horen dan ook graag van het college hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Overigens leeft er bij de PvdA ook bezorgdheid over de arbeidsomstandigheden van de extra ingehuurde buschauffeurs. Er komen signalen bij de fractie binnen over grote onzekerheid, hoge werkdruk met gebrek aan pauzes en olie-lekkende bussen.


De ombouw van de Hoekse Lijn van treinverbinding tot metrolijn begon in april 2017 en had al in september van dat jaar klaar moeten zijn. Vooral de beveiligingssoftware gooit volgens het projectbureau roet in het eten. De verwachting is nu dat de Hoekse Lijn eind januari of begin februari 2019 in gebruik kan worden genomen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS