Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

PvdD wil geen natuurbegraafplaats in Bonnenpolder

Als het aan de Partij voor de Dieren (PvdD) in Zuid-Holland ligt, komt er geen natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder. De partij wil dat de provincie de plannen voor natuurbegraven in Hoek van Holland tegenhoudt.

"De Bonnenpolder heeft een recreatieve bestemming. Bovendien is in de provinciale visie Ruimte en Mobiliteit in een deel van de Bonnenpolder een ‘strategische reservering natuur’ opgenomen", licht de partij toe. "Omdat het gaat om een landschappelijk en ecologisch kwetsbaar gebied, zijn daar niet zomaar andere activiteiten mogelijk."

Natuurbegraven Nederland wil in de Hoekse Bonnenpolder de grootste natuurbegraafplaats van Nederland realiseren met een omvang van tachtig hectare en 34.000 graven. Deze zijn overwegend niet zichtbaar, behalve door een eventueel aanwezige houten schijf met de naam van de overledene. De natuur zorgt voor de afbraak van het stoffelijk overschot en andere materialen.

Volgens de PvdD gaat natuurbegraven gepaard met uitbreiding van infrastructuur en gebouwen, begrafenisactiviteiten, activiteiten in de bodem en toename van verkeer. Ook zou de Bonnenpolder met minimaal een meter aarde moeten worden opgehoogd om een natuurbegraafplaats mogelijk te maken en te voldoen aan de Wet op de lijkbezorging.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS