Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Raad Maassluis ziet voorstel voor jeugdraad niet zitten

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 11 juni 2019 23:05

Foto: Jan van den van FvM achter het spreekgestoelte met Justin Doekhi van D66 op de voorgrond


Een voorstel voor een jeugdraad in Maassluis van Forum voor Maassluis heeft het dinsdagavond bij lange na niet gehaald. Zelfs D66, die erg voor het betrekken van jongeren bij de politiek is, wilde de motie niet steunen. Tijdens commissievergadering twee weken geleden liet wethouder Fred Voskamp weten dat hij met jongeren gaat praten over hoe je het beste jongeren kunt betrekken bij de lokale politiek. De meeste partijen willen hem daar de tijd en de ruimte voor geven.

Forum wil het college van burgemeester en wethouders houden aan het coalitieakkoord, waarin staat dat de jeugd meer betrokken moet worden bij de politiek in Maassluis. Een jeugdraad is volgens diverse raadsleden een optie voor het behalen van het doel uit het coalitieakkoord, maar ze denken dat er mogelijk ook andere of betere manieren zijn. Uiteindelijk heeft daarom alleen het enige aanwezige Forum-raadslid, Jan van den Hoek, voor de motie gestemd, de rest was tegen.

Het idee voor een jeugdraad is niet nieuw, al eerder had de stad een eigen jongerenraad en tot een tijdje geleden ook zogeheten jeugdambassadeurs. Daar is Maassluis echter mee gestopt. In buurgemeente Westland is sinds vorig jaar een jongerenraad actief.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS