Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Raad ziet nieuw afvalplan wel zitten

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 26 juni 2019 18:45


De meeste politieke partijen in Westland zijn tevreden met het nieuwe afvalplan dat nu op tafel ligt. Wel vinden de partijen dat alles valt of staat bij goede communicatie. Alleen GemeenteBelang Westland verwijst het voorstel op voorhand al naar de prullenbak.

In het nieuwe afvalplan wordt de grijze bak nog maar eens in de drie weken geleegd. Echter, inwoners van Westland krijgen ook een container of zak voor pbd-afval (plastic, blik en drankpakken). Die bak of zak moet iedere twee weken aan de weg worden gezet, tenzij men is aangewezen op een ondergrondse container.

Het afvalplan vervangt het voorstel dat in oktober is behandeld, maar toen werd afgeschoten. Nu lijkt er dus wel groen licht te zijn. Onder meer het aantal ophaalbeurten van de grijze bak is in het nieuwe voorstel veranderd van een keer per vier weken naar een keer per drie weken.

Over twee weken volgt de stemming in de gemeenteraad.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS