Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Raad Maassluis wil onderzoek naar meer watertappunten

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 16 oktober 2019 11:08

Foto: In 2017 werd het eerste tappunt geopend op de Markt in Maassluis - foto Ronald van Santvliet


Een meerderheid van de Maassluise gemeenteraad ziet het wel zitten als er meer watertappunten in de stad komen. Daarom steunden ze een motie van D66 daartoe, waarin wordt opgeroepen onderzoek te doen naar de aanleg van de tappunten op openbare plekken als knooppunten voor fietsroutes en bij metrostations in Maassluis.

Het idee achter de watertappunten is volgens de democraten dat openbare plekken in de stad beter bezocht worden als ze goede faciliteiten hebben en het gebruik van een hervulbare fles zwerfvuil voorkomt. Bovendien draagt het drinken van voldoende water bij aan een gezonde levensstijl, zo wordt er gemotiveerd.

Wethouder Fred Voskamp vindt de motie sympathiek en wil de motie uitvoeren, maar stelt tegelijk dat er goed naar de kosten moet worden gekeken van watertappunten, aangezien de gemeente in de komende jaren flink moet bezuinigen. Overigens zijn er in Westland en Midden-Delfland dit jaar ook diverse tappunten aangelegd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS