Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Raad Midden-Delfland akkoord met huisvestingsplan statushouders

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 22 maart 2016 21:38

Foto: Kreekzone Den Hoorn


Een meerderheid van de gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met het huisvestingsplan voor statushouders in Midden-Delfland. Alleen de fractie Mijn Partij stemde tegen, het enige lid van de PvdA-fractie was afwezig.

Dat betekent, dat er vijftien tijdelijke woningen komen in de Kreekzone in Den Hoorn, zeven in de Doelstraat in Maasland en zeven tegenover het gemeentehuis in Schipluiden. Ook is het de bedoeling dat vijf anti-kraakwoningen in Den Hoorn worden gebruikt als huisvesting en dat de gemeente woningen gaat aankopen. Tegelijkertijd wordt er gekeken naar de (versnelde) uitbreiding van het aantal permanente sociale woningen.

Mijn Partij stemde niet zozeer tegen het hele plan, maar vooral tegen het zogenoemde 'vierde spoor'. Dat voorziet in de tijdelijke woningen. Raadslid Roeling liet weten de oplossing niet duurzaam te vinden, vooral vanwege de hoge kosten en lage opbrengsten die het met zich meebrengt. De partij wil dat juist ingezet wordt op versnelde sociale woningbouw.

Met het aannemen van dit plan, komt voorlopig een einde aan dit politieke dossier. In september riep de voltallige gemeenteraad het college van B en W op, om extra in te zetten op de opvang van asielzoekers. Een maand later kwam er het voorstel om 75 tot 100 statushouders te huisvesten in de Kreekzone. Daartegen kwam veel weerstand vanuit de bevolking. Uiteindelijk is mede dankzij burgerparticipatie gekozen voor dit nieuwe plan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS