Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Raad van State geeft groen licht in zaak 'Noorddijk-Geerkade'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 26 februari 2020 10:43

Foto: De Rederij Maassluis


De bouw van elf woningen aan de Noorddijk-Geerkade in Maassluis mag beginnen. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Een aantal omwonenden van deze locatie had bezwaar gemaakt, maar kreeg van de hoogste bestuursrechter ongelijk.

De bewoners vrezen dat zij nadelige gevolgen ondervinden van de bouw van de woningen en zijn bang voor parkeeroverlast. Ook zou het bouwplan in strijd zijn met het geldende bestemmingsplan. De Raad van State stelde het college van B en W van Maassluis echter in het gelijk.

De gemeente Maassluis en ontwikkelaar Leyten zijn al sinds 1997 bezig om een aantal huizen aan de Noorddijk te bouwen op een plek waar in het verleden ook panden hebben gestaan. Eerder kwam de zaak al enkele keren voor de rechter, die de omwonenden in 2014 deels gelijk gaf. In 2016 werd een nieuwe nieuwe vergunning verleend, maar ook die kon rekenen op bezwaar. Na een mislukte gang naar de rechtbank, stapten de bezwaarmakers afgelopen oktober naar de Raad van State.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS