Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Raad wil duidelijkheid over buitensporige winstmarges in de zorg

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 15 oktober 2019 22:11


Het moet duidelijk worden wat de winstmarges zijn bij de grootste gecontracteerde zorgaanbieders (Wmo) in Maassluis. Ook moet worden onderzocht of er juridische grond is om om eventuele bovenmatige en onverklaarbare winsten terug te vorderen. Daartoe heeft de Verenigde Senioren Partij een motie ingediend, die door het grootste deel van de gemeenteraad wordt gesteund.

Hoewel de VVD als enige tegen de motie heeft gestemd, vindt ook die partij dat er geen buitensporige winsten mogen worden gemaakt in de zorg. Maar de liberalen vinden dat zorgwethouder Corine Bronsveld al eerder goed duidelijk heeft gemaakt dat er al actie op dit punt ondernomen wordt. Bovendien verwacht de VVD niet dat er juridische mogelijkheden zijn om geld terug te halen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS