Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Raadselachtige zwarte korrels op het strand

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 29 maart 2019 11:52

Foto: Fred van der Ende


Al een aantal dagen liggen er zwarte korrels verspreid over het strand van onder meer 's-Gravenzande en Hoek van Holland. Volgens de gemeente Westland gaat het om plastic granulaat, maar zijn het geen grote hoeveelheden. Ook bij andere kustgemeenten zijn dergelijke korrels aangespoeld.

Rijkswaterstaat stelt dat nog onduidelijk is waar de korrels vandaan komen. In elk geval niet van de scheepsramp met de MSC Zoe, begin dit jaar, waarbij ruim 300 containers de zee in kieperden, zo laat een woordvoerder desgevraagd weten.

WOS Media kreeg deze week meerdere tips binnen van strandbezoekers die de zwarte korrels aantroffen. Of er daadwerkelijk milieuschade is, moet nog blijken. Maar dieren kunnen de korrels mogelijk zien als voedsel. De normale reiniging van het strand gaat gewoon door, zo laat de gemeente weten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS